Het is de bedoeling op deze pagina terug te gaan naar de eerste foto's, die verschenen in Het Brugsch Handelsblad gefotografeerd door Reginald Braet. Het vergt uiteraard wat tijd om deze foto's hier te publiceren. 


              MANDACARU


De leefgemeenschap Mandacaru, die een alternatieve levenswijze aankleeft, hield in zaal Reigerlo een informatie-avond. Kris Defevere had het vooral over thema's als gastvrijheid, tuin, handenarbeid en stilte. De nieuwste bewoner is Antje, een rolstoelpatiënte, die de stap naar zelfstandig wonen reeds in 1993 zette. 26/04/1996.

        DE BERENSCHUTTERS

Daniël Maekelberg ging in april 1996 met pensioen als beheerder van MPI De Bevertjes. Na een loopbaan als arbeidscontrolleur bij de toenmalige NMVB startte hij in 1956 zijn loopbaan in het onderwijs in Aalter. Na eerst nog als studiemeester te zijn aangesteld in Sint-Andries nam hij verlof wegens syndicale opdracht vanaf 1971 om na diverse schoolwisselingen te belanden in het Medisch Pedagogisch instituut. Op de foto Marc Van Damme, Erik Lowyck, Marcel Roose en Annie Dhoore.